Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Бившият министър на вътрешните работи Младен Маринов се завръща в политиката. Той ще води листата на ГЕРБ за парламентарните избори в Софийска област.

„В разговор с премиера Борисов той ми каза, че членове на ГЕРБ от цялата страна са предложили моята кандидатура. Обмислих нещата и смятам, че с опита, който имам, това е една възможност да продължа да бъда полезен на системата за сигурност и на колегите“, каза  Младен Маринов пред bTV.

Още по темата

Той заяви, че влиза от гражданската квота като експерт и не може да си се представи в ролята на депутат.

„Не съм член на ГЕРБ и не съм мислел по този въпрос. Мисля да заложа на моята експертиза. Трябва да има и политика, но тя ще е насочена към развиването на системата за сигурност“, каза Маринов.

Той допълни, че ако влезе в правителството, една от задачите му ще бъде обучението на полицейските служители.

Случаят „Росенец“ и подадената оставка

„Създаде се напрежение, приех да поема отговорност ти да подам оставка. От гледна точка на времето не смятам, че полицията допусна грешка. Те пазиха обществения ред и не допуснаха две силно озлобени една към друга групи да се съберат и да се стигне до физически сблъсък“, каза Младен Маринов.

Имаше ли полицейско насилие на протестите пред МС?

„Не искам да говоря дали се допусна полицейско насилие, а дали полицията допусна да се наруши гражданския мир. Смятам, че колегите си свършиха перфектно работата. Българските полицаи бяха атакувани и унизени. Това беше брутално погазване на държавността“, на мнение е Младен Маринов.
Той призова институциите да се уважават.

Джиповете на МВР – кой е отговорен за обществената поръчка?

Младен Маринов заяви, че сама по себе си поръчката не е порочна. По думите му проблемът в случая е защо е сменена техническата спецификация и поръчката е насочена към друг продукт.

„Обществените поръчки се провеждат по строги правила. Самата й същност се заключава в техническата спецификация, която се изготвя. Доколкото знам, тъй като това не е било предмет на моята работа, техническата спецификация е била направена от хората, които реално ще работят с тези средства и е била направен така, че да се закупят автомобили с висока проходимост. Впоследствие по време на служебния кабинет тази спецификация е променена“, обясни бившият вътрешен министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase