Снимка: БГНЕС

Депутати, министри и вицепремиери оглавяват листите на ГЕРБ за предстоящия парламентарен вот. Но намират ли управляващите верния баланс в битката с коронавируса?

"Тази битка с Ковид предопределя не само хода на изборите, но и нашия живот в следващите години. Надявам се, че бавно и полека ще се преборим, дори се надявам да стане по-бързо, след като вече имаме ваксини. Да се върнем към нашия нормален живот, да отвори бизнесът, защото тази ситуация не може да продължава дълго време", каза депутатът от ГЕРБ Мария Илиева в студиото на "Денят ON AIR".

Според нея отварянето на заведенията е било добро решение.

"Вече свикнахме с мерките, които са необходими да спазваме, за да можем да се предпазваме - дезинфекция, дистанция, маски. Това вече е част от нашето ежедневие. Вече имаме и немалък брой хора, които преболедуваха Ковид-19. Те имат имунитет. А на трето място е ваксинирането, което е най-голямата ни защита срещу справянето с тази здравна криза", допълни Илиева пред Bulgaria ON AIR.

Тя припомни, че хотелиерството, ресторантьорството, транспортът и туризмът са едни от най-засегнатите сектори. А мярката 60/40 е била сред най-добрите.

"Много средства бяха дадени там, но пък и благодарение на тази мярка се запазиха много работни места. При нас мерките са едни от най-леките. Ние можем да пътуваме в страната, можем да пътуваме между области и общини, нямаме вечерен час", коментира народният представител.

По думите ѝ бизнесът не само вече се е научил да спазва мерките, но и да следи за тях.

"Като брой ваксини мисля, че е договорено достатъчно количество. Въпросът е в доставките, които се получават. Няма ваксини, които са заделени и чакат", добави Мария Илиева.

Тя увери, че пенсионерите ще получат 50 лв. върху пенсиите и за април.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase