Вицепремиерът Марияна Николова ще координира провеждането на парламентарните избори. Това обяви премиерът Бойко Борисов.

Още по темата
Листата на ГЕРБ в Габрово ще оглави вицепремиерът Томислав Дончев. Другият вицепремиер Екатерина Захариева също ще участва в изборите и се очаква да води листата в Пазарджик. Затова в Хасково премиерът Бойко Борисов обяви - координацията за парламентарните избори ще е в ръцете на третия вицепремиер.

"Мариана Николова остава да замества. Тя няма да участва в изборите, а ще ги организира", каза Борисов.

А дали по време на предизборната кампания, ръководството на държавата ще отиде също в ръцете на вицепремиера Марияна Николова, Борисов и Дончев обясниха така. "Според конституцията министър или министър-председател не губят качеството си дали са в болничен или отпуск. Планът е да се съчетава, а ако са избори, кой ще го замества, той си взима решение", заяви Дончев.

"Министър-председателят винаги е министър-председател. Дори и в отпуска", подчерта Борисов.

Очаква се до края на седмицата управляващите да обявят своите кандидати и листите на партията за предстоящите избори на 4 април.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов и телевизия Bulgaria ON AIR

Коментари Напиши коментар

17

1

преди 4 дни

До Анонимен-14,спичелени с носене на чували ,пълни с бюлетини,суджуци ,няколко тона ,и пълно чекмедже с евра и кюлчета,дано извора на тези блага,българския народ,на 04.04.2021г. го пресуши,и да прати герберската мафия в забвение.

16

Анонимен

преди 4 дни

А дали по време на предизборната кампания, ръководството на държавата ще отиде също в ръцете на вицепремиера Марияна Николова
--------------------------------------------------------------------
Марианчето ще ни управлява :D Тя вече е доказала че пасва като дялан камък в което и министерство да я пуснеш

15

Христо Христов

преди 4 дни

Какво значи: "координира" избори?