Снимка: архив, БГНЕС

Няма да подкрепим правителство с мандат на първата политическа сила на изборите. Необходим е кабинет с ясна програма и хора, които да могат да я изпълняват. Дали сме просто описание за кандидат-премиер, което да не е ограничаващо - човек с авторитет, икономист или юрист, който да изпълни програмата, на която държим. Всички политически партии трябва да търсят човек. Нямаме никой наум, който да извадим от задния джоб. Това заяви пред Нова тв съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев. В надпреварата за 51-ото Народно събрание той води две листи - МИР 16 Пловдив град и МИР 29 Хасково.

По думите му ИТН са спечелили два пъти, но не са направили правителство. "ГЕРБ пък победиха 4 пъти, но кабинет направихме само ние - 2 пъти. Движехме модернизацията на България с широка социална програма. Всеки път, когато сме формирали правителство, сме казвали какви са целите ни, а около тях търсим подкрепа. Истинският въпрос е кой иска да вървим напред и кой - да ни върне в миналото. Вдигането на доходите и инвестициите в млади семейства трябва да продължат. Има пари за 5 магистрали и за всяка една община, заложени в Бюджет 2024", припомни той. И попита дали ГЕРБ ще поиска подкрепа за законите, които блокират парите по ПВУ.

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" коментира и снощната блокада на парламентарната трибуна. "Възраждане" и ИТН нямаха аргументи да убедят залата, затова късаха кабели и бутаха квесторите. Изкъртиха пултовете за гласуване - пълна варващина и вандалщина", посочи той. И уточни, че продуктът, произведен в ТЕЦ "Марица", е неактуален.

"Няма една минута административна забрана досега мините и ТЕЦ-овете да работят. Те обаче в момента са на загуба. Няма да има затворена мощност, но няма и да има субсидиране за тях. Трябва да се направи предприятие за конверсия и да се намери начин за подпомагане. Борим се средствата по плана "РиПауър" да стигнат до гражданите още от 2022 година", обясни Василев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase