Снимка: БГНЕС
fallback

“Рискът за националната сигурност е в евентуалния бъдещ състав след изборите. Едва ли има илюзии, че няма да има купен вот на тези избори. Във всяко едно населено място се знае кои са купувачите”, каза пред bTV бившият директор на Националната разузнавателна служба Димо Гяуров.

“Не бяха верни твърденията на Калин Стоянов, че МВР няма общо с изборите. Можем да си направим извода, че нещо липсва на Стоянов, че да е част от “ДПС – Ново начало” – дали интелект, дали нещо друго”, допълни Гяуров по адрес на Калин Стоянов и допълни, че няма нищо лошо в това един министър да стане депутат.

По думите му политическото прихващане става по пътя на развитие на един служител. Стимулира се катеренето по стълбата от външни политически фактори.

“Основна задача на МВР е да предотврати изкривяване на изборния резултат – да се пребори с купуването. Абсолютно не бяха верни твърденията на Калин Стоянов, че МВР едва ли не няма никакво отношение към изборите. Точно обратното – няма кой да се пребори с покупката на гласове освен МВР“, коментира Димо Гяуров.

Той посочи, че има твърде много неотговорени въпроси - като се започне с Петьо Еврото и неговото изчеване и се стигне до Нотариуса. Все още стои и питанката за евентуален чадър. Според Димо Гяуров Калин Стоянов е преминал през политическата цедка заради "наивност и неподготвеност" на тези, които са се съгласили.

"Катеренето в йерархията най-често бива стимулирано от някого - и ето ви я зависимостта, посочи експертът.

За Доган и раздора в ДПС

“Ахмед Доган е основен създател на модела. Никога не е имало опасност за етническия мир у нас, но той бе добра залъгалка за нещастните избиратели на ДПС, които бяха плашени, че ще идем ние да ги заколим и преименуване. Този модел и търпимостта на всички останали политически субекти у нас, защото не е тайна, че търпяха и се възползваха от този модел – това доведе до завладяването на държавата”, каза още Гяуров.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Ангелина

преди 4 часа

Бившият директор на Националната разузнавателна службаДимо Гяуров показва ниво ,аналитична мисъл и проницателност ,които липсват на настоящите ръководни кадри в правораздавателните и правоохранителните органи и в този "подбор " началото беше поставено още по времето на НДСВ ,а ГЕРБ/ДПС го "бетонираха".Не ,че няма такива кадри в тези структури ,просто те не изпълняват ръководни функции ,за да извършат някаква промяна в тях. Министърът задължително трябва да е външно лице ,за се започне промяна

6

Анонимен

преди 5 часа

Ами, че той Стоянов не участва във борбата срещу купения вот. Как да каже, че МВР е това, което може да предотврати купения вот?

5

Анонимен

преди 5 часа

лидерите на ПП въобще не могат дори да се сравняват с него.

fallback