Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

След лявото обединение от “БСП-Обединена левица” сложи в листите си нови лица и идеи.

“На всички им писна от досегашните политици от всички партии. Аз съм най-младият водач от всички листи от всички партии. Дойде от осъзнаването, че повече така не можем да продължаваме и правеното от Корнелия Нинова трябва да бъде променено като посока. В нашата листа има и много опитни хора. Доц. Наталия Киселова е един от най-добрите конституционалисти в страната, имаме доц. Атанас Мангъров", заяви председателят на Младежкото обединение в БСП Габриел Вълков в "България сутрин".

БСП подава ръка на младите хора в България

Вълков е водач на листата в 23 МИР-София и посочи, че са подготвили платформа, която е обърната изцяло към младите хора. Залагаме на три основни стълба: първа работа, първи дом и първо дете.

"50% от младите хора, след като завършат университет, не работят по своята специалност. 60% от младите хора до 30 години живеят със своите родители. Той трябва да се изнесе от вкъщи, за да създаде семейство. Но как при 200 хил. евро апартамент в София ти ще го изплатиш с 2000 лв. заплата?! Държавата трябва да бъде гарант и да изплати част от кредита, дори младото семейство да фалира", подчерта Вълков пред Bulgaria ON AIR.

Социалистът вярва, че лявото обединение ще качи резултата на БСП, след като лидерите пуснаха нови и млади хора напред.

Защо партия МИР напусна "БСП-Обединена левица"?

"Симеон Славчев искаше да бъде водач на листа и Националният съвет не го определи като такъв. Искал е избираемо място. Когато влезе в коалицията, нямаше зависимости, но когато разбра, че няма да стане депутат, изведнъж видя зависимости. Ако всеки започне да иска депутатски места, няма да се случи коалиция", обясни Вълков.

Какво ще прави БСП в 51-ото Народно събрание?

"Бойко Борисов е готов да направи сглобка с всеки, но тези безпринципни коалиции не водят доникъде. ГЕРБ умишлено саботират процеса, защото управляват през служебните кабинети. Когато започнем да решаваме реалните проблеми, тогава сме готови на разговори. Не мисля, че сме готови на компромиси. Политиката е разговор, а не противопоставяне на партии", каза още Вълков.

Гледайте видео с целия разговор
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

адвокат Тенев

преди 5 часа

Безпартийна система - идеалното решение

20

Кармен Златарева

преди 5 часа

Да се доверяваш или гласуваш за комунисти, това е като да подпомагаш крадци и мошеници

19

Буда нудиста

преди 6 часа

За какво подава ръка удавника?...

fallback