Снимка: БГНЕС
fallback

“Ще се опитам да убедя колегите във външната комисия да не действаме емоционално, а хладно и разумно. Нашите партньори в Европа ни чуват”, каза Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ коментира новината, че РСМ и Албания няма да вървят заедно по пътя към преговорите за присъединяване в ЕС.

Новината идва седмица след като  вицепремиерът Александър Николоски обяви, че българите са “мизерници” и, че нямаме обща история с македонците.

Борисов е категоричен, че от наша страна се иска търпение.

“Не трябва да изглеждаме агресивни. Тактиката на нашите колеги в Северна Македония е ние да бъдем виновни. Ние имаме Договор за добросъседство и никой не може да мръдне от него. България с нищо не наруши добрия тон, казахме само "оставка", което е нормално", допълни Борисов.

"Всичко, което сме направили в ЕНП, ЕК, ЕП - много добре сме чути. Така действат европейските институции, те не заплашват, не обиждат. Албания прие българското малцинство, а колегите в РСМ трябва да понесат каквото са си сътворили" , каза още лидерът на ГЕРБ. И припомни, че отмъщението е най-хубаво, когато е хладно и студено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Депесар

преди 10 часа

Като каза, че няма добро ДПС, дали е хладно-разумно или емоционално-елементарно?!

31

силно притСнена

преди 12 часа

Ааааа.....не вЕрвам!

30

баба мара

преди 13 часа

и за какво ми изтриха коментара и те не знаят

fallback