40 дни преди местните избори, все още не е ясно кой ще е кандидатът на ГЕРБ за кмет на София. Кога ще бъде разкрит той?

"ГЕРБ ни е основният опонент и техният модел на управление, който вече 18 години унищожава потенциала на София. Много е жалко, че 38 дни преди изборите тази партия демонстрира своята абсолютна недемократичност и неуважение към софиянци, защото все още няма обявен кандидат. Хората са лишени от възможността да знаят кой е кандидатът, каква  е неговата личност, приоритети и цели, да зададат своите въпроси. Чакахме Ретроградният Меркурий да свърши, той свърши, но явно все още не са намерили тази силна кандидатура, след като обявяването се бави", каза лидерът на "Спаси София" Борис Бонев в студиото на "Денят ON AIR.

Още по темата
По думите му над 20 кандидати са били питани дали искат да са кмет на София, но те са отказали.

"Тази информация дори не е толкова непублична, след като дори самият Борисов спомена, че има над 20 кандидати. Никой не иска да поеме отговорност за наследството на Йорданка Фандъкова. ГЕРБ да обявят и най-силната кандидатура - не смятам, че има шанс, защото софиянци не са глупави хора, те много добре виждат "видимите" резултати на това управление и не съм сигурен, че искат да дадат кредит на доверие на хора, които ще продължат абсолютно същия начин на работа", допълни Бонев в ефира на Bulgaria ON AIR.

"Ние правим информационна кампания, което е законно и това е нещо нормално, което трябва да се прави. Хората и политиците не трябва да бъдат в кампания само 30 дни преди изборите. Политическата кампания започва в деня след изборите и трае до следващите избори, защото това е непрекъснат контакт с гражданите", подчерта той.

Бонев призна, че мечтата му всъщност е София да бъде спасена: "Мечтата ми е София да бъде град, с който да се гордеем, мечтата ми е да няма корупционни практики, мечтата ми е да свършат ремонтите на ремонтите. Мечтата ми е да се кача на "Витоша" с работещи лифтове, мечтата ми е да имаме градски транспорт до всеки квартал. Кметското място е средство за постигане. Имаме страхотна програма, съвсем скоро ще обявим листата за Общински съвет - 61 човека, който и от тях да влезе, ще бъде абсолютен чудесен общински съветник", посочи той.

Попитан дали гражданите ще могат да забравят за миналото на Васил Терзиев, той отговори: "И моето семейство е пострадало от комунистическия режим, и моите дядовци са били в лагери. Много по-важно е да видим какво може да съградим отсега занапред, вместо да се фиксираме в миналото. Никой от нас никога не се е страхувал от дебати, Васил Терзиев ще бъде на дебат."

Вижте видео с целия разговор