Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

На местните избори на 29 октомври ще избираме 5053 общински съветници, обяви на брифинг  заместник-председателят и говорител на Централната избирателна комисия (ЦИК) Росица Матева.

Тя посочи, че на 27 септември ще бъде изтеглен жребият за поредните номера на партиите и коалициите в бюлетината.

Номерата на местните коалиции и независими кандидати следват номерата на партиите и коалициите, съгласно поредността на вписване на заявленията в регистъра на общинските избирателни комисии (ОИК), добави Матева. Тя припомни, че крайният срок за регистрация на кандидатите за участие във вота е до 26 септември.

До 23 септември регистрираните в ЦИК коалиции, могат да правят промени в състава и наименованието си, а местните такива в ОИК, каза Матева.

Тя отбеляза, че на страницата на ЦИК вече фигурират списъците с имената на гражданите, подписали се в подкрепа на политическите формации. Тя призова, ако има избиратели, които фигурират, но не са се подписали, да отправят сигналите си към Комисията за защита на личните данни.
 

Коментари Напиши коментар

7

Пффф,Росиииии...

преди 2 дни

Щом сте си ги избрали,ние защо да ви гласуваме?!? Айде у лево,калинки пр0дажни!

6

Анонимен

преди 3 дни

аман от избори , тоя път ще играя само на балотажа и то ако някой кандидат кмет на комунистите от БСП се е класирал ,единствено важно за мен е БСП да не се домогват до никаква власт ( още не ми го побира главата какй след Жан В. са избрани за втора политическа сила) .

5

Цъцъцъцъцъ

преди 3 дни

Koлko мнoro oщe тъpтeи, мoшeници и нapogни изegници...