Снимка: БГНЕС

Цончо Ганчев от "Възраждане" обяви, че партията му не може да подкрепи кабинет на ГЕРБ, нито на която и да е друга ПГ, защото имат сериозни различия във вижданията си по секторни политики и основни приоритети.

"В парламента трябва да има разговори, защото трябва да уважаваме избирателите, които стоят зад всички парламентарни сили. Ние няма да подкрепим за пореден път правителство, излъчено от ГЕРБ или другите партии, ние говорим само за политики, в нито един момент не сме искали постове. В тази връзка приоритетите, които многократно подчертахте по секторни политики се различават с всичко, което имаме като идеи", каза той.

Десислава Атанасова от ГЕРБ посочи, че срещата днес е част от опита за намиране на съгласие между всички преди връчването на първия мандат.

"Наясно сме с вашите тези, че само бихте подкрепили мандат с "Възраждане" и не бихте подкрепили нито една друга сила в парламента. Наясно сме, че отговорността е голяма, защото ако не постигнем базов консенсус по приоритетите на България, то единственият начин да действа 49-ят парламент е евентуалната възможност за реализирането на третия мандат, а най-вероятно остава провеждането на шести поредни избори", каза тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase