Снимка: БГНЕС

Не си казахме нищо различно, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след края на срещата с президента Румен Радев. "Обсъдихме бюджета, обсъдихме проблемите в него, това, че миналата година сме харчили от ПВУ и сега трябва да върнем отнякъде тези пари."

"Тази омраза, която шевства в момента, няма да ни доведе до никъде. Затова призовавам за още търпение и още внимание. Тази грешка, която направихме миналата година, не трябва да я правим тази година", заяви Борисов относно отварянето на бюджета, като "човек, който е внасял 10 бюджета".

"Предиозборното говорене свърши. На който му е мила държавата, трябва да направи компромис. Това е извода от разговора ни с президента, който прекрасно разбира", допълни лидерът на ГЕРБ и отново призова за здрав разум.

"Всяка сутрин ПП-ДБ обикалят студиата да обясняват как с ГЕРБ не, абсурд. А в същото време за всяко едно действие те разчитат на нас", каза още Борисов и заяви, че си го обяснява със страх какво ще каже някой техен критик. "Аз нямам такъв страх, ние ще понесем и загуби, и критики, но те са в полза на държавата".

По думите мандатът ще бъде връчен "през следващите дни", но отбеляза, че е предложил Радев да го забави малко, за да даде повече време на партиите.

"Не сме се разбрали за нищо, както казват те Step by Step", заяви Борисов за разговорите с ПП-ДБ.

"Аз няма да съм номинацията за премиер. Бил съм три пъти, три за щастие. Най-доброто за България е коалиция между двете големи партии. Има и други варианти, но те са по-неработещи и по-слаби. Няма да има друг вариант, докато не се изчерпят всички възможности за коалиция между двете големи партии", каза Борисов.

"Хората, гласоподавателите, не само ни дадоха този резултат, но и свалиха резлутата на другите партии. Те не очитат това, или, може би го отчитат, но това води до този страх. Аз предпочитам България да върви напред, ако ще и ГЕРБ да има 5%", заяви бившият премиер. "Затова го правя - за хората, за народа, за държавата. И съм убеден, че това е правилното."

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase