Снимка: Bulgaria ON AIR

В Гърция изборният ден до момента преминава спокойно, съобщи специалният пратеник на Bulgariа ON AIR в Гърция Димитър Абрашев. По негова информация интересът на гласуващите там е силен.

Още преди да отворят секциите в 7 часа е имало струпване на хора пред избирателните секции в гръцката столица. Най-голям брой секции има в Атина и на остров Крит – по 5. В Солун има само една секция.

Значително по-малко секции са разкрити в Гърция - с 53 по-малко. Причината е, че Централната избирателна комисия прие предложението на Министерството на външните работи да не се разкриват автоматично секции в малки туристически дестинации, където няма уседнала българска общност.

При гласуването в чужбина няма преференциален вот.

По неофициални данни 150 000 наши сънародници са в момента в Гърция, но техният брой се променя, защото голяма част от тях са сезонно ангажирани в сектора на туризма в южната ни съседка.

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 2 месеца

Хайде започнахте да нагласят е резултата. В нашата секция в Солун до момента са минали 24 човека. Това ли е засиленият интерес?

2

акад. Денков

преди 2 месеца

Там са наши хора.. копейките гласуват от САЩ!

1

Анонимен

преди 2 месеца

Защо се излагате пред хората? Те са измислили демокрацията и си управляват държавата с нея, а вие избирате пред тях разни клоуни и чалгари, рапъри и Лаурел и Харди. Вместо да се излагате така и да ставате за смях, просто ги попитайте как да направите правилно демокрация и избори.