Снимка: Димитър Кьосемарлиев

В Турция гласуват предимно с хартиена бюлетина, опашки от избиратели от рано в Чорлу. Най-много секции извън България има именно в южната ни съседка - общо 162, от които 97 са със смесено гласуване.

Специалните пратеници на Bulgaria ON AIR Теодора Георгиева и Иван Ставрев са в Чорлу, в един от кварталите с най-много български изселници - "Шейх Синан". На място са разкрити 5 избирателни секции, в които гражданите могат да упражнят правото си на глас и с хартия, и с машина. Част от гласоподавателите подчертаха, че предпочитат да дадат своя вот на хартия, тъй като машината им е създавала проблеми на предходните избори.

Равносметката към момента е, че едва-трима души са гласували с машина, а около 10 - с хартия. Още от сутринта пред секцията в квартала се изви опашка от желаещи да гласуват първи. Денят започна напълно нормално.

"Избрах хартиената бюлетина, защото бързам. Всеки път гласувам - надявам се този път да е за последно", коментира един от избирателите.


 

Коментари Напиши коментар

18

Естествено

преди 2 месеца

Иначе как ще докарат 15000 гласа за дпс от секция?

17

Анонимен

преди 2 месеца

А някой проверява ли дали не глесуват на две места. Спокойно може след като гласуват сутринта там да дойдат в България и да гласуват и тук. Голяма част от тези хора не знаят български, а решават съдбата на България, това не е нормално. Взимат бг карти за да могат да пътуват без проблем в Европа.

16

Анонимен

преди 2 месеца

Скоро ще минем към Турция щот нищо не става от нас07