Снимка: БГНЕС

5400 теста са извършени на устройства за видеонаблюдение и видеозаснемане към 14 часа днес, съобщиха от Министерство на електронното управление (МЕУ).

Тестовете са реализирани от председателите на СИК според предварително посочените указания. Всички тестове до момента са преминали успешно, като има само няколко единични бройки на подменени мобилни устройства.

От министерството напомнят, че днес се очаква да се реализира тест на процеса по видеонаблюдение и видеозаснемане във всяка СИК. В случай, че бъде установен дефект на мобилните устройства, председателят на съответната СИК следва да информира незабавно съответната общинска администрация, която съвместно с представител на  „Информационно обслужване“ АД по места, да замени дефектното устройство. 

В деня на изборите - 2 април 2023 г., към МЕУ ще функционира Контактен център за съдействие по време на видеонаблюдението и видеознаснемането на обработването на бюлетините след края  на изборния ден. Центърът ще бъде в готовност да отговаря на въпроси на председателите на СИК, след приключване на изборния ден, до края на обработването на бюлетините в цялата страна.

Видеонаблюдението на процеса на броене на бюлетините и обработването на изборните протоколи след края на изборния ден в неделя – 2 април, ще е достъпно на интернет адрес: https://evideo.bg/.

 

Коментари Напиши коментар

6

Stan

преди 2 месеца

Аномимен 3,ще знаеш,че гласът ти е отишъл,ама друг път,някоя лелка ще ти драсне една чертичка на бюлетинката и гласът ти е чао!!!!

5

Анонимен

преди 2 месеца

Значи утре излагацията ще бъде качествена.

4

Анонимен

преди 2 месеца

До 3 баткаа то това е ясно кирето само ще извади телефона и ще напише кой кви проценти взима и тва е даже ап са му направиши сигорно