Снимка: БГНЕС

"Съживяват се клетките на НДСВ в страната. Получаваме обнадеждаващи резултати", каза проф. Огнян Герджиков, юрист, председател на 39-ото Народно събрание, бивш служебен премиер и едно от лицата на НДСВ.

Той е убеден, че партията ще прескочи бариерата за влизане в парламента.

"Изумен съм от комбинативната мисъл на някои хора, които непрекъснато виждат призраци и са много категорични, че сме руски проксита", каза той в интервю пред БНР.

Проф. Герджиков подчерта, че НДСВ е отворена към всички партии, с изключение на "Възраждане", които по думите му изповядват различна политическа религия.

"Предстои да решим дали ще се явим сами на изборите, но не е изключено в недалечна перспектива да започнем да опипваме почвата към една или друга партия. Още не търсим партньори", допълни той.

Според него последните служебните правителства, особено последното, са били сполучливи и не е фатално, че има толкова служебни кабинети. "Това не е чудо невиждано в политическия живот. И други страни са преминавали през такива въртележки. Влизането в криза не трябва да се приема като страшно. Ще излезем от кризата", убеден е той.

По темата РСМ проф. Огнян Герджиков коментира: "Хората в РСМ ритат столчето, на което са седнали. Без благословията на България не могат да влязат в ЕС... Македонските партии са настроени срещу България и от десетилетия разпалват омразата. Провеждат политика, която е в тяхна полза пред света и в ущърб на България. Ние някак не успяхме да покажем пред света истината и сега берем лошите плодове от конфронтацията между двата братски народа".

Коментари Напиши коментар

72

Божееее

преди 1 месец

покажете колко пари му са платили от гроб като консултант например в НС?така държи мафията

71

Хахаха

преди 1 месец

ако прескочиш...ще разпуснем България,и ти ли имаш да си връщаш,господаря ти сИмеон си "върна" замъците строени от България,горите садени от България и ги изсече безмилостно...така ни оправихте...и искате още..обслужващ гроб си,боко те храни 12 г...и му дължиш...услуга...много мафиотско,много руско...много нечовешки!!!

70

Анонимен

преди 1 месец

То нали това е целта да ги хрантутим