Снимка: БГНЕС

На предстоящите на 2 април предсрочни парламентарни избори "Български възход" ще се яви не като коалиция, а като политическа партия, обяви в Хасково лидерът на партията Стефан Янев.

Бившият служебен премиер посочи, че не предвижда съвместна работа с АБВ, но не изключва възможност в рамките на партийното представяне на "Български възход" да си партнират с хора от други формации през гражданска квота или споразумение.

Попитан защо човек, който мисли диалогично и коалиционно, в един момент решава да се яви сам на изборите, Янев отговори: "На предните избори не ни достигна време за регистрация на партията. На практика тогава ние направихме коалиция от три партии мандатоносители. В момента е време за утвърждаване на партията, на нейните структура, да се види какво всъщност представлява партията и как по най-добрия начин може да бъдем в интерес на гражданите и да предлагаме решения, това е целта", посочи Янев, цитиран от БТА.

Той изрази оптимизъм, че „Български възход“ ще премине 4-процентната бариера.

По думите му привличането на избиратели не е чисто механичен процес, а процес в който посланията трябва да стигнат до сърцата и до умовете на хората. За това от партията започват интензивна работа и срещи с хората в тази посока във всички избирателни райони на страната.

"За да обясним защо сме на политическото поле и какво се опитваме да правим. Опитваме се да правим смислени неща, малки стъпки, малки решения, но да вървим напред да се развива България", каза още Стефан Янев.

Коментари Напиши коментар

32

Мънго джери

преди 1 месец

Черния Стефан няма да види повече парламента.

31

да се знае

преди 1 месец

този където каза "Нато е България и България е нато"не трябва да се доближава до парламента.

30

Дон Кихот

преди 1 месец

До Мътни водиСанчо те бяха ги взели отпреди мините в съдружие с Бг фирми сега прехвърлиха само дяловете на канадците.Там няма кво да се прави по документи всичко е ОК .