Снимка: БГНЕС

Трудно може ГЕРБ или някоя друга партия да се скрие зад параван. Това заяви проф. Румен Гечев, народен представител от БСП, пред Нова телевизия.

Както предполагахме най-вероятно първата партийна сила няма да успее да състави правителство, в случая ГЕРБ, посочва Гечев. А по повод обезличаванията на БСП, той посочи, че това няма значение, защото партията се обезличава от 130 години, но все още е тук.

По отношение на промените в Изборния кодекс, Румен Гечев заяви, че има поръчка към БНБ за специална хартия за машините и бюлетината ще бъде защитена. Протоколите от машините няма да се сравняват с тези от хартията, защото ако има дори и един глас разлика, това сведение отива в съда, заяви Гечев и допълни, че с тези искания, българите се изкарваме като най-измамната нация.

Още по темата
"Цяла Европа и цял свят гласува с хартия. Това не е хартиена коалиция, това е коалиция Европейски съюз", посочи депутатът от БСП.

Според Гечев България е изпълнила условията и е цинично да не се приема в Шенгенското пространство, а като причина да се посочва мигрантския поток. Очевидно има пробив на мигранти в България, но 207 000 бежанци са влезли в ЕС през тази година, констатира Гечев и пита откъде, от България ли?

Защо тогава не изключат от Шенген страни като Германия, Италия, Франция, Испания, където има най-много мигранти, щом това е проблем, чуди се Гечев.

Австрия не иска Румъния в Шенген, Нидерландия не иска България, това е много добре замислено и нагласено според депутатът от БСП.

Българският политически елит има робско поведение и продава българския интерес, а как ще се отнасяш към един роб, пита Гечев и сам си отговори- "Ами като с роб".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase