Снимка: БГНЕС

Очаква се съвсем скоро президентът Румен Радев да  връчи мандата на ГЕРБ.

Според Теменужка Петкова, партията е отговорна и вече е готова да предложи правителство още в рамките на първия мандат с готов проектосъстав.

Още по темата

"Нека стартира конституционната процедура по връчването на мандатите, ще проведем отново поредица от разговори с нашите потенциални коалиционни партньори. Считаме, че такъв наш потенциален и естествен партньор е "Демократична България", коментира пред БНТ Петкова.

По думите ѝ страната има нужда от стабилност и от редовен кабинет, от работещ парламент заради войната в Украйна и галопиращата инфлация.

"Нашата програма е изпратена към всички парламентарно представени политически сили. Ще водим разговори по политики с всяка едан от тези партии, ще търсим допирни точки, ще определим приоритетните теми", допълни Теменужка Петкова.
 

Коментари Напиши коментар

33

Кирил

преди 1 месец

Демократична България могат да бъдат партвяор на всеки, който им обещае повече постове и облаги.

32

Слави

преди 1 месец

Коалиция с ДБ е малоумие

31

ББ

преди 1 месец

аман от лицемерие,къде е мама меркел?...майката на пУтин...тя го създаде и финансираше през орбановци,борисовци...през диктатури обслужващи касапина от сибир,доган и борисов са съучастници в престъпленията на пУтин...обслужваха го всячески използвайки и убивайка Народите си,подчинявайки ги на ...пУтин,погледнете медийте им...по гьобелс!...вижте армийте им...доведени до...само им се яде,вижте здравеопазването им...грабежи,вижте образованието им...пУтин и обслужващите го са боГове,децата ви роби..