Снимка: БГНЕС

Съвсем скоро се очаква президентът Румен Радев да връчи първия мандат на ГЕРБ, които пък от своя страна заявиха, че са готови да предложат кабинет.

Депутатите днес събраха кворум и продължават с обсъджането за бюджета. Днешното заседание беше открито от служебния министър Гълъб Донев.

"Искам да ви припомня клетвата, която дадохме преди четири месеца - да спазваме законите в страната и във всичките си действия да се ръководим от интересите на народа.

Още по темата

Тогава поисках от вас работа на 100%, умни решения и смисъл за българските граждани. Четири месеца по-късно нищо не се е променило в моите очаквания. Не губете връзката си с хората и търсете решенията, които реално подобряват живота на всеки един български гражданин въпреки сложната политическа обстановка", заяви той.

По думите му, служебното правителство е с временна власт и познавайки добре Конституцията е ясно, че това е  безспорен факт.

"Ще добавя и още едно безспорно обстоятелство, което не е записано в основния закон - властта е временна, дори и най-дългоуправлявалият притежава власт до време. Последствията от глупавите управленски решения обаче са трайни и трудно заличими, не го забравяйте", допълни той.

Премиерът припомни, че в сряда, както е добре известно, започва редовно заседание на МС. "Започваме работа с обсъждането на решение, което ще осигури еднократна помощ за отопление в размер на 300 лв. за още 50 000 български семейства. Право на тази помощ ще имат семейства с деца с трайни увреждания, деца без право на наследствена пенсия от починал родител, деца сираци, пострадали от пожари, наводнения и други природни бедствия от 2022г. както и подпомагани от държавата ветерани от войните, военни инвалиди и в военнопострадали. Вицепремиерът Лазаров ще докладва проекта на постановление", каза още Донев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase