Снимка: БГНЕС

Срещата на Румен Радев с ДБ коментираха пред Нова тв политологът Любомир Стефанов и журналистът Виктор Иванов.

Според Стефанов, ДБ и президента са споделили взаимната си фрустрация без щрихи за бъдещето.

Още по темата

"Имаше политическо и личностно говорене. Дано като изключат камерите да кажат същественото. Радев няма партия, но има служебно правителство, което използвайки момента, че е ничие, разчиства едни авгиеви обори. Президентът е назначил тотална ревизия на предишното управление. Той е взел страна срещу партиите, които опитват да променят секторни политики. Радев разчиства по оста някому", посочи той.

И допълни, че има опасност парламентът да се превърне във функция на президента. Според него и в момента се гласува смесено, а ако хартия замени машината, това ще е крачка назад.

Според него също така няма логика да се втърди, че зимата ще е страшна, тъй като във война, сме се справяли прилично икономически.

Журналистът Виктор Иванов определи консултациите като скучни.  "Радев изглежда е влязъл в предизборен период. Президентът е руски. Единственият риск при избори през януари е служебното правителство да не успее да изрине снега, така че бюлетините да не стигнат до секциите. Не знам на каква база стъпват, като твърдяt, че зимата ще е страшна. Икономиката бумти, защото бизнесът си прави бизнес без да се кланя на никого", смята той.

По думите му е очевидна стратегия забавянето на консултациите. "За всички е ясно, че ще ходим на избори. Или бавим заради промените в Изборния кодекс, но хората няма да им вярват. Или да мине програмата за спешно преовъоръжаване на служебния кабинет. Ако бъде одобрена, правителството разполага с 10 млрд. лева и не трябва да пита повече парламента", подчерта Иванов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase