Снимка: БГНЕС

Връщането на хартиените бюлетини обезмисля машинния вот и предизвика спор между депутатите.

Според депутата от "Демократична България" Ивайло Мирчев, имало хора, които искали да купуват Microsoft на 18-часовото заседание"ГЕРБ имаха предложение да се купят операционните системи на машините и Божидар Божанов каза на председателя, че те са на Microsoft", уточни той пред Нова тв.

Още по темата

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че извънредно свиква депутатите от парламентарната група в централата на партията. По думите на Ивайло Мирчев от "Демократична България" това е опит да се "свали температурата" заради протеста, който е обявен за 18.30 часа днес пред Народното събрание.

"Това, което иска Бойко Борисов да направи, е да каже следното: "Опичайте си акъла! Ако не го направите, отиваме на избори по моите правила. А вие знаете какво се случва, когато отидем избори по моите правила!" – това ни казва Бойко Борисов", твърди депутатът от "Демократична България". Ивайло Мирчев допълни, че "това е старият, арогантен ГЕРБ".

В четвъртък той обяви в личния си Facebook профил, че днес ще има протест пред Народното събрание срещу промените в Изборния кодекс, които бяха приети след 18-часово заседание на Правната комисия. "Хората, които ще дойдат днес пред Народното събрание, ще бъдат хора, които виждат, че има проблем в страната и искат да решат този проблем", каза още народният представител.

Мирчев нарече "аматьорско" предложението при броене на бюлетините всяка една да се показва пред камера, за да се избегнат спекулации с автентичността на вота. Според народния представител качеството на видеото ще е негодно.

"Госпожа Корнелия Нинова само преди година-две обясняваше как е против смесеното гласуване. Обясняваше какъв недъг на гласуването е хартиената бюлетина", коментира народният представител позицията на БСП относно връщането на хартиената бюлетина.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase