Снимка: БГНЕС

"Инфлацията е следствие от политики, които са се натрупвали през годините. Сега тя е по-скоро очаквана, войната в Украйна, която агресорът Русия предизвика, със сигурност повлия на енергийните цени в Европа. Насложени, тези фактори няма как да не доведат до повишение на цените. Имахме вътрешен ресурс в електроенергийното производство, за да смекчим този удар. Много по-рано трябваше да бъде въведена мярка, която да намали енергийните цени за производителите, за да не се налага да включват високите цени на електроенергията към цените на тяхната продукция. Инфлацията не може да се гаси чрез раздаване на пари на калпак. Някои бизнеси не пострадаха толкова, колкото други. Ако дадете отстъпка за дизел на богат човек и на беден, ефектът е различен. Трябва много по-прецизно да се насочва помощта".

Това каза бившият финансов министър Владислав Горанов в предаването "Лице в лице" по bTV.

"Не съм видял някой от президента Радев или Асен Василев да е преместил нещо на милиметър напред по темата "еврозона". Ако утре трябва да отиде българският финансов министър в еврогрупата  и да рапортува за степента на напредък, първото нещо, което ще му кажат е "Ти кой си? Ти си служебен министър, нямаш парламент зад теб, нямаш президент, който да е заявил позиция, че иска еврото", обясни той. И допълни: "Радев в момента ръководи и изпълнителната власт. В това нямам упрек към него. Моят упрек е, че когато беше тук Фон дер Лайен можеше да каже - Шенген и Еврозона. Той каза само първото".

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 3 месеца

Радев и такива като Черепа управляват държават в момента. И двамата задкулисно.

30

От Вселената

преди 3 месеца

Е как тъй от огромната "Римска" империя, разпростряла се на различни континенти, се случило така, че поредният "римски" пълководец и исторически персонаж, като всички други т.нар, "римски императори". пак започват не от Рим, не от където и да е другаде по света, ами все от таз мистериозна и чудна дивна Тракия?!!!

29

От Вселената

преди 3 месеца

Какво стана с Белазките - Българите - Белите ХОРА - играещи ХОРО и пеещи заедно в ХОР в името на Загрея - Слънцето наше, живеещи по родните си места в Тракия, територията на река Струма в днешна България до Южен Пелопонез (днешна Южна Гърция)? Ми дойдоа Данайците от Дановото коляно, прогонени от Египед - направиха си градове колонии на Балканите и след 1830 година създадоха държавата Гърция. Изззеха Българската ИсТория - Истината за Торта с която покриваме Балканите и ето ни сега?