Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Нашето решение е да оттеглим от следваща надпревара и номиниране господин Росен Желязков. Това заяви на брифинг в НС председателя на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова.

"Това е знак, че сме готови на компромис и търсим съгласие", допълни тя.

Още по темата

"Все още на председателски съвет не е взето решение по какви критерии да бъде избран председателят на 48-то НС, след като критерият "събиране на мнозинство", за която и да е кандидатура в момента не важи, понеже има паритет и никой не преодолява изискванията на текстовете на конституцията. След като няма съгласие по темата "най-голямата партия излъчва председател", както видяхте втората по големина оттегли своята номинация, ние сме съгласни за разговори третата партия да излъчи номинация, или какъвто и да е друг подход - най-стария, най-опитния, какъвто и да е подход, стига да има начин НС да започне своята законодателна дейност", каза още Атанасова.

"По втората тема - поканата, която ние разчитаме, като "вместо да се търсят решения за хляба, се предлагат зрелища", от нашата парламентарна група не е нужно да ходи който и да е, в която и да е зала, защото в залата на българския парламент всеки може да изкаже и отстои политическата си позиция", заяви тя в отговор на поканата на ПП за публични разговори с политическите партии.

"Не считаме, че следва да се води разговори някъде, извън залана на НС, която е пленарната зала на народния парламент, където стои герба, където стоят българското и европейското знаме, където звучи химна на България и на ЕС и където всички ние вчера се заклехме", заяви тя.

Томислав Дончев отново напомни, че изборите са свършили и призова колегите си да спрат да се държат така, все едно все още са в предизборна кампания.

"Най-лошият вариант е да преливаме от една кампания в друга и междинно да ползваме парламента като трибуна за политически изяви", категоричен бе той.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase