Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Гражданите, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи - лична карта или личен паспорт, защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, могат да получат удостоверение, с което да упражнят правото си на вот.

За целта трябва да се подаде искане до Областна дирекция (ОД) на МВР, районно управление (РУ), участък, а за жителите на София - в Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Това може да стане днес от 8:30 часа до 17:00 часа и на 2 октомври от 8:30 ч. до 19:00 ч.

Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас в изборите за Народно събрание, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта. В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко РУ/участък към РУ, ОДМВР и СДВР независимо от обявения постоянен и настоящ адрес.

Удостоверение се издава, за да послужи само пред Секционната избирателна комисия и е валидно за изборния ден.

Коментари Напиши коментар

3

Ха ха

преди 2 месеца

Непрочетох статията сигурно машините прочитат мисьлта ти и гласуват вместо теб за - дб , пп или гербНапреднали технологии от мьск няма шега

2

Асан

преди 2 месеца

А суджук и бира дават ли :)))

1

Анонимен

преди 2 месеца

И изобщо да не гласувате, пак ще ви преброят гласа.