Снимка: БГНЕС

Колко сложно е уравнението – редовен кабинет и работещо Народно събрание след изборите?

"Колкото по-раздробен е този парламент, толкова по-трудно ще се намери общ разговор. България изключително много изостава от своята външна политика. Тази позиция, която в момента защитаваме е неясна за нашите партньори от Европейския съюз и НАТО. Служебното правителство започва с отворени обятия към възстановяването на диалога с Русия и възстановяването на газовите доставки. Руската страна обаче не желае да преговаря с нас", заяви Милен Керемедчиев от ИТН в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му Русия ще използва предстоящия зимен период, за своите газови оръжия, за да оказва максимален натиск.

"Ние търсим начин в момента за откопчване от Русия, но да намерим друг надежден доставчик. Ние по-скоро се съгласяваме с политиките на целия Европейски съюз без да отстояваме нашите права. Европа няма да бъде същата без 2023 година. Създават се нови центрове за напрежение", каза Керемедчиев пред Bulgaria ON AIR.

Неговото мнение е, че България е слабото звено на НАТО и на ЕС.

"България казва, че не изнася оръжия за Украйна, а го прави. Казва, че не купува руски газ, а го прави. С това объркваме нашите европейски партньори и изборите в България са толкова важни", допълни гостът.

Той смята, че краят на войната не се вижда.

"Русия върви по един ясно начертан план, като иска да присъедини Крим към другите части на Русия. Такъв наплив от руснаци не е имало от години и Русия ще започне да го спира това", заключи Милен Керемедчиев.

Коментари Напиши коментар

48

Анонимен

преди 2 месеца

До АнонименЩа!

47

подписката

преди 2 месеца

е в интерес на престьпниците от квартала

46

Финансист

преди 2 месеца

За това са виновни Соломончото Паси, жена му Гергана, кактои всичките бълтарски политици през последните 15 г. Честито на политическите лидери, които ще трябва да броят бюлетините. Просто защото на тези от СИК, РИК и ЦИК няма кой да им плаща. Такаива са нещата с финансовита българска действителност. Написано по друг начин, държавата фалира още по време на третото правителство на Борисов. Сега ще си събира стотинките, за да изплаща облигациите.