Снимка: Bulgaria ON AIR

Ще успеят ли партиите да съставят правителство в разгара на геополитическа криза, коментира лидерът на "Изправи се, България!" Мая Манолова в студиото на "Денят ON AIR".

"Това, което се случва, е пътят към глобална катастрофа. Разширяването на войната ще води след себе си още смърт, загуби на човешки животи, разрушения, нестабилност в световен план Това не е необходимо на никоя страна", каза тя и призова служебното правителство да излезе с позиция, както и всички партии, "за да знаят хората какво избират".

Манолова заяви, че ще настоява за въвеждането на "данък богатство" за хората с над 200 000 лв. годишни доходи.

"Кампанията "Не плащай" на "Изправи се, България!" е не, че хората просто не искат, а не могат да плащат 60 лв. по-скъпо парно, дърва, спекулативните цени на бензин и дизел, метанът е 6 лв. Единственият начин да бъдат чути е чрез натиска. Институциите трябва да създадат регулации, достатъчно компенсации, за да защитят гражданите", каза Манолова пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ в момента работещите бедни плащат бензина в джиповете. Изчисленията на партията ѝ показват, че през месеците юни, юли и август над 580 млн. лв. повече сме плати за руски газ.

"Четворната коалиция даде на големите бензиностанции тези компенсации, които ги прибират спекулативно. Поредното преизчисление на пенсиите, което прави четворната коалиция, е третата поред измама на властта по отношение на пенсионерите - минимално увеличение ще получат 1/3 от пенсионерите. Хората с увреждания и с пенсията за инвалидност ще си останат с минималните пари. Това е геноцид над най-бедните", коментира Манолова.

Лидерът на "Изправи се, България!" заяви също, че предвижда създаването на комисия по ревизията.

"Ще извадим на таблото на позора всички фирми, които изкараха стотици милиони от спекулативни сделки с ток, препродаваха руски газ с огромна надценка, които печелеха търговете за дървесина последните 8 месеца, замесени са интереси на всички големи партии, управлявали досега", добави Манолова.
 

Коментари Напиши коментар

13

в. Жълт Шок

преди 4 месеца

Мая Манолова - метресата на Жоро Илиев!

12

Анонимен

преди 4 месеца

Работя здраво, плащам си данъците, и бензина в джипа си го плащам сам. Мая пак иска да нахъсва пролетариата. Да, аз съм богат престъпник, и престъплението ми е че съм се образовал и от повече от 30 години се занимавам с програмиране. Признах си!

11

пуйката

преди 4 месеца

След протести довели до смяна на управлението водачите им за кратко са на върха на вълната преди да минат под нея.Радостното е,че сме в 21,а не в края на 18 век,в който водачите на френската революция гилотинирали 100 хиляди души бяха от следващите няколко хиляди обявени за предатели на революцията,гилотинирани и те с изобретението на Гилотен,което въведоха като "бързо и безболезнено изпълнение на смъртно наказание".