Русия обяви мобилизация на запасняци. Какво означава това за хода на войната?

"Изключително тревожна е новината от днес. Такова действие единствено ще ескалира войната. Това, което трябва да се направи е Русия да се върне на масата на преговорите, а руските войски да се оттеглят от украинската територия. В момента два братски народа се убиват, а всички ние плащаме цената на войната чрез инфлацията", заяви Венко Сабрутев от "Продължаваме промяната" в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му обществото знае за доклад от ДАНС, с който службите ясно са информирали тогавашния министър-председател, а именно Бойко Борисов и тогавашния министър на енергетиката Теменужка Петкова, че изграждането на турски поток, всъщност ще даде възможност на Русия да започне война в Украйна, тъй като доставките на газ за Европа просто ще заобиколят Украйна.

Неговото мнение пред Bulgaria ON AIR е, че това, което е направил премиерът Кирил Петков, е да осигури газ на нормална цена за тази зима.

"Първо се осигурят доставки, а след това слотът за разтоварване. И не ни стигна времето, за да осигурим слотовете за разтоварване. Арбитражът няма как да го загубим, ако служебният кабинет не е предприел действия да го загубим, защото "Газпром" едностранно спря доставките и ние сме в позиция да искаме компенсации", заключи гостът.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase