Снимка: БГНЕС

Ако тази седмица се проведат предсрочните парламентарни избори, 24,8% ще гласуват за коалиция ГЕРБ-СДС, 18,2% за коалиция "Продължаваме промяната", 12,8% ще подкрепят партия "Движение за права и свободи", 11,2% ще дадат своя глас за коалиция "БСП за България", 10,5% ще подкрепят партия "Възраждане", а 8,1% ще упражнят правото си на вот в полза на коалиция "Демократична България".

Още по темата

Това съобщи директорът на Центъра за анализи и маркетинг Юлий Павлов на пресконференция, на която представи национално представително проучване на тема "Предизборни нагласи десет дни преди парламентарните избори", предаде  БГНЕС.

Изследването е реализирано със средства  на Центъра за анализи и маркетинг в периода 15-19 септември т.г. чрез пряко стандартизирано интервю "лице в лице" на 1011 пълнолетни граждани.

Според проучването, ако днес се провеждат изборите за нов парламент, други политически формации няма да влязат в Народното събрание. "Има такъв народ" се ползва с подкрепата на 3,8%, "Български възход" – с 3,3%, "Изправи се БГ" – с 2%, ВМРО – с 1,2%, други партии – с 2,8%.

Румен Радев с най-голямо обществено доверие от 48,2%, а вицепрезидентът Илиана Йотова – с 43,2%. "Румен Радев и Илиана Йотова продължават да бъдат с най-висок рейтинг – единствените с над 40% доверие, но все пак под 50%", заяви Юлий Павлов.

Той подчерта, че периодът на изследването обхваща 15 – 19 септември 2022 г., като е проведено чрез стандартизирано интервю лице в лице с 1011 пълнолетни български граждани. "1% от данните отговоря на около 55 – 56 хил. души от пълнолетното население на България", уточни още Павлов.

По думите му две седмици преди изборите на практика се очаква да има промени, но не много големи. „Доверието в личностите е дадено за пълнота, защото не произвежда електорален резултат“, обясни той.

Кирил Петков се радва едва на 22,8% обществено доверие, Бойко Борисов – на 22,4%, Асен Василев – на 19,8%, Стефан Янев – на 19,3%, Корнелия Нинова – на 17,5%, Христо Иванов – на 15,9%, Мая Манолова – на 13,7%, Костадин Костадинов – на 13,2%, Атанас Атанасов – на 12,4%, Слави Трифонов – на 11,7%, Красимир Каракачанов – на 10,7% и Мустафа Карадайъ – на 7,8%.

Изследването е реализирано със средства  на Центъра за анализи и маркетинг в периода 15-19 септември т.г. чрез пряко стандартизирано интервю "лице в лице" на 1011 пълнолетни граждани.

Коментари Напиши коментар

64

Анонимен

преди 2 месеца

Истинските проценти се виждат в анкетата на сайта. Престанете да ни взимате за ***.

63

ББ

преди 2 месеца

аген;ийте на путин ще продължат да ви манипулират...до вчера,работеха за путин,май скоро ще са безработни...Война е!избора как да живеете ви е гарантиран от САЩ!...ще ви извозим до сибир ако желаете!но няма да ви позволим да отнемете мечтата на желаещите плажовете на Маями!!!Бог да пази САЩ и Свободният Свят!!!Мир,Свобода за всички човешки!

62

ББ

преди 2 месеца

путин обяви война на Свободният Свят,отправи директни заплахи с ядрени,въвежда "закони"пазещи властта му,Свободният Свят е длъжен да въведе Закони пазещи Свободата ни!работещите за путин...безкомпромисен Съд,...извънаредни ако трябва...Свободата ни е безценна!...война е!!!партий обслужващи режима на путин...съд и затвор!...дпс...гроб...израждане...атака...толкова са много,че нямам дуями...оРбан!...тръмп!Война е хора,,обещаха ни..ядрена от мАсква!или новият хИтлер!Германия ядрена,имаме нужда!