Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Със свое постановление правителството одобри допълнителни разходи в размер 9 456 233 лв. по бюджета на Централната избирателна комисия за 2022 г.

Средствата са за финансово обезпечаване дейностите по техническото осигуряване на електронното машинно гласуване за изборите за народни представители на 2 октомври 2022 г., като в тази сума е включен ДДС, съобщиха от правителствената пресслужба.

Обезпечените с постановлението дейности включват инсталиране на демоверсия на електронна бюлетина, параметризиране на бюлетините, конфигуриране, профилактика, инсталиране и настройване на специализираните устройства за електронно машинно гласуване.

Средствата ще бъдат осигурени чрез преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за 2022 година.

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 2 месеца

а за укропите още ли дават по 1200 лв на калпак (100 000 чуека) и безплатни (на наша сметка) здравеопазване, винетки и сини зони?

1

Анонимен

преди 2 месеца

Ето къде отиват парите на народа за машините на Мадуро А нас ни пробутват Солената трапеза а пак ривете за промяна курдисаха ли ви а балъци они пак ще ударат кьоравото а за вас трохите аре пак гласувайте за *** и кокорчо и другарката лъжа