Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"От днес се премахва неефективната практика да се договарят танкери без да се знае кой и как определя доставчика и цената“, коментира президентът Румен Радев по повод на обявените от „Булгаргаз“ търгове за доставка на втечнен газ.   

„Днес „Булгаргаз“ за пръв път обяви открит търг за доставка на природен газ – краткосрочен и  дългосрочен, така се прави и открито равнопоставено и прозрачно към всички доставчици и само така могат да се постигнат най-добри условия за страната,а не да се търсят решения месец за месец, както сега, а дългосрочно решение“, каза държавният глава.

Още по темата
Той добави, че продължават усилията и за решаване на най -тежкия проблем, а това е осигуряване на слотове на терминалите за втечнен газ.

Според него през пролетта шансовете за това са били пропуснати, а именно от осигуряването на слотовете зависи дали ще е гарантирана доставката през зимата.

Радев коментира и кампанията.

Той смята, че въпросът е не само изборите да са честни, но и да се постигне избирателна активност, която да даде  легитимност на новия парламент, за да има стабилно правителство.

„За избирателната активност е критично важно поведението на партиите в кампаниите и то трябва да насърчава гражданското участие, а не да отблъсква хората. Не личните нападки и демагогията, а обединяването около решения, които да ни изведат от кризата, ще създадат условията да се сформира стабилно мнозинство и устойчиво правителство“, настоя Радев.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase