Снимка: архив, БГНЕС

"Европейската комисия потвърждава мерките, предложени от БСП преди месеци. Ние отдавна искаме да се сложи таван на цените. Трябва да се изземат свръх печалбите на енергийните дружества и да се разпределят справедливо за подпомагане на семействата и фирмите. Тези печалби са натрупани от хората и бизнеса, които плащат скъпата енергия и е редно да се върнат при тях, за да оцелеят през зимата. Болници, училища, читалища трябва да се върнат на регулирания пазар", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на посещението си в Русе, съобщиха от пресцентъра на партията.

Още по темата
По думите ѝ Европа е узряла за такава политика, която определя съвсем друга роля на държавата - активна и в подкрепа на хората.

"Редица ограничения, които по-рано се считаха за неправомерна държавна помощ, паднаха. Сега в пълна степен трябва да заработи и социалната държава в подкрепа на бедните, работници, младите и пенсионерите. Спешно трябва да се приеме определение за енергийна и водна бедност и хората, попадащи в тази категория да бъдат подкрепени от правителството през зимата. Нашата социална програма е реална и изпълнима. Доказахме го в редовното правителство. Оценявайте ни по резултатите. Участието на БСП в следващото управление е гаранция за стабилност и силна социална политика в подкрепа на хората", допълни Нинова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase