Снимка: БГНЕС

"Човекът, който ползва лъжата като изразно средство, лъже по принцип, а не само в конкретния случай. Така сме устроени хората. Или си лъжец, или не си." Този гневен пост пубикува лидерът на ИТН Слави Трифонов на страницата си във Facebook.

"Има един въпрос, на който не мога да намеря отговор от момента, в който съм се осъзнал. Въпросът е - кой обича да го лъжат? Замисли се, уважаеми приятелю, който четеш това, което пиша в момента. Ти обичаш ли да те лъжат? Искаш ли да те лъжат? Харесва ли ти да те лъжат? Виж колко интересно - не те питам дали лъжеш или кой около теб лъже, а те питам - искаш ли да те лъжат? Иначе лъжци – дал Господ! Ето сега ще ти дам пример с един завършен лъжец." , пише той.

Трифонов напомня за 10 юли 2021 г. "Кирил Петков, тогавашен служебен министър на икономиката, обяви, че в Ловеч ще има завод за електромобили, който ще изнася коли за цяла Европа и каза директно, цитирам: "Електромобилите ще бъдат реалност и ще се произвеждат в Ловеч". Сега една година по-късно – там, където трябваше да бълват електромобили, има само фотоволтаици, заявява Трифонов. И никой никъде в България не бълва електромобили. Тоест, това е лъжа. И човекът, който е изрекъл тази лъжа, със сигурност не лъже само за електромобилите.", допълва още в поста си лидерът на ИТН.

 Трифонов се обръща към Петков с дупите: " скъпи ми приятелю, опората е в истината." И продължава: "Тя е непоклатима, реална и е абсолютен факт за това, че силата е в истината. А лъжата е колос на глинени крака. И ако ти харесва да те лъжат, накрая няма да имаш нищо, а само загубени фантазии", пише още Слави Трифонов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase