Снимка: БГНЕС

Преди 137 години млади български политици са постигнали една своя мечта - Съединението на България - през 1885 г. Княжество България и Източна Румелия се съединяват, въпреки нежеланието на великите сили. Това заяви съпредседателят на "Продължаваме Промяната"(ПП) Кирил Петков, който положи букет пред паметника на Стефан Стамболов в София.

Пред съмишленици Петков посочи, че Съединението дава възможността на поколения българи да мечтаят - за по-добро образование, здравеопазване, по-добри пътища и инфраструктура, по-добри доходи, българите да се върнат от всички краища на света и да работят за страната си.

Петков се надява именно около тези приоритети политиците да се обединят след изборите. Той увери, че ПП са готови да се съединят с всеки, който наистина вярва в тази кауза.

Петков завърши словото си с думите на Стефан Стамболов - "аз вярвам, че България ще излезе цяла от сегашната криза...,че България ще влезе в едно безопасно и добро пристанище" и добави: нека всички се надяваме, че то е пред нас, пише БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase