Снимка: БГНЕС

"Големите партии, а се провалиха и потънаха в корупция, предадоха националния интерес, продадоха своите избиратели". Това каза пред bTV лидерът на "Изправи се БГ" Мая Манолова.

Тя даде за пример брифинга, който дадоха вчера от лесопарк "Росенец" в Бургас съпредседателите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев. Кирил и Асен, вместо да дават отговори, задават въпроси, коментира тя.

"Всъщност Борисов (лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов-б.р.) им правеше подаръци на "Лукойл Нефтохим" всяка година, докато играеше карти и мачле с шефа на компанията Валентин Златев – "Лукойл" не плащаше данъци. Обаче самите Кирил и Асен направиха още по-голям подарък – с левче по-скъп бензин и дизел. Това носи спекулативни приходи за рафинерията в размер на 3,5 млрд. лв.", заяви Манолова.

Тя нападна и друга партия от четворната коалиция – БСП. "Прехваления социален бюджет на Нинова (Корнелия Нинова, лидер на БСП) от 22 млрд. лв. всъщност не е по-висок от социалния бюджет на Горанов и на Борисов за 18 млрд. лв., защото инфлация от 17% би следвало да доведе до повече разходи за социални дейности", заяви лидерът на "Изправи се БГ".

"Хората не могат да плащат 60 процента по-скъпо парно и 60 процента по-скъпа вода, пелети и др. Хората не искат да плащат на мафията", заяви Манолова и призова хората да не плащат изравнителните сметки за парно до 14 септември.

Тя иска проверка как "Топлофикация" - София начислява ДДС.

 

Коментари Напиши коментар

41

Анонимен

преди 5 месеца

И тая по хитър начин решила да пълни хазната. Мая, хората са глупави, но не чак толкова да им обираш парите по този начин.

40

Gonzo

преди 5 месеца

Коя беше тая че не си спомням

39

Лойко

преди 5 месеца

Мая обещава да плати на всички изравнителните сметки.Сега търси спонсори.Надяваме се скоро да намери,така,че спокойно.Всичко ще го оправи Мая Манолова.Нея системата не я лови.