Снимка: БГНЕС

Коалиция ГЕРБ-СДС регистрира листата си с кандидати за народни представители в няколко области в страната за предстоящите парламентарни избори на 2 октомври, съобщиха от пресцентъра на местната партия.

В Търговеще документите бяха внесени от областния координатор на ГЕРБ за област Търговище д-р Дарин Димитров, водача на коалиция ГЕРБ-СДС за Търговище Теменужка Петкова и Константин Манев, втори в листата.

Още по темата

"Отново ни предстоят избори и отново ще се борим за доверието на нашите избиратели с отбор, съставен от млади хора, от доказани експерти, от можещи професионалисти, с които да работим заедно за поетите ангажименти", заяви водачът на листата на ГЕРБ - СДС за Търговище Теменужка Петкова.

В същото време ГЕРБ ще се бори за 4 депутатски места в битката за Пловдив. На миналите избори вкара трима. Партията регистрира листата си в града под тепетата.

"Надяваме се българите на тези избори да гласуват трезво", заяви юристът Радомир Чолаков при регистрирането на листата на ГЕРБ за Пловдив-град. Той е четвърти в нея. С него дойдоха в 16 РИК бившият министър на културата Вежди Рашидов, който е под номер 3, както и екологът и преподавател в Аграрния университет доц. Стефан Шилев. Той е втори след водача Бойко Борисов.

Градският лидер на ГЕРБ Иван Тотев, който по традиция присъства на всяка регистрация на листа, сега отсъстваше, пише "24 часа".

Вежди Рашидов заяви, че се е завърнал за участие във вота, след като видял, че в България нищо положително не се е случило в последната година.

Той е категоричен, че не може да се управлява с омраза.

В Добричка област листите за партията регистрира Деница Сачева. "Регистрирахме една балансирана листа, в която има хора, които вече са добре познати от предишните избори; хора, които са с административен опит, с управленски капацитет, с опит в сферата, която представляват. Имаме и представители на младежите – млади хора, които имат енергия и идеи, които искат да претворят в политики", каза пред медии Сачева ,цитирана от БТА.

Според нея през следващия мандат на първо място трябва да бъдат решени проблемите с доставките на газ и продължени компенсациите, свързани с повишените цени на енергоносителите. „Съвсем наскоро излезе информация, че в Добрич всички училища са на газ, така че това е сериозен проблем, който може да засегне образователната инфраструктура, лечебните заведения“, каза Сачева. Според нея няма да се стигне до липса на доставки на газ, но те ще бъдат на много високи цени.

„Това, срещу което ние протестираме, е, че на практика не само че няма диверсификация в момента от руския газ – България продължава да купува руски газ, но се върнаха обратно посредниците, с които ние през 2012 година прекратихме взаимоотношения. През тези посредници в момента не само че получаваме руски газ, но го получаваме на много по-висока цена. Затова сме се обявили веднага за обявяване на международен конкурентен търг и за дългосрочни договори, които могат да бъдат сключени, защото сами разбирате, че каквото и да се направи в момента краткосрочно, това означава, че просто ще изместим проблема за 2023 или за 2024“, каза още тя.

Деница Сачева смята, че трябва отново да бъде даден тласък и на проектите и програмите по Плана за възстановяване и устойчивост и оперативните програми. "Това е сериозен ресурс, който може да влезе в икономиката. Трябва да работим и по теми като дигитализация и зелена икономика, защото това са проектите, по които ще могат да получат финансиране както общините, така и бизнесът и гражданите", допълни тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase