Снимка: Bulgaria ON AIR

Ще успее ли "Има такъв народ" да събере достатъчно подръжници за да влезе в 48-ото Народно събрание, коментира международният секретар на партията Димитър Гърдев в студиото на "Денят ON AIR".

"Когато влезеш в парламентарната зала, виждаш какви са опасностите, подводните камъни и колко е сериозно срастването с държавата. Дадохме си сметка за грешките, които допусна партията. Мисля, че ще минем 4% бариера, защото в самата предизборна кампания хората много добре могат да отличат идеите и предложенията на всеки един участник. Когато си в правителствен пакет, много от нещата не могат да бъдат показани, за да се запази коалицията. Много неща сме премълчавали в името на стабилността", заяви той.

По думите му виждаме какви са резултатите от взетите еднолични решения.

"Когато не може да управлявате едно министерство, защото нямате пари, дори да имате най-добрия експерт или министър, то ще бъде провалено. Въпросът е така ли ще се управлява - като се дават цели ресори и не се отпускат средства. Дори ИТН да не е в следващата коалиция, тя отново ще се разпадне", изтъкна Гърдев.

Неговото мнение е, че като партия, която е управлявала Министерството на енергетиката, са вложили всички усилия.

"Александър Николов беше човекът, който води преговорите в Азербайджан, които са нашите алтернативи в момента. Още април месец България беше обявена за неприятелска държава и какви ще бъдат исканията към страната", допълни международният секретар на ИТН пред Bulgaria ON AIR.

Коментари Напиши коментар

5

А

преди 5 месеца

Този човек за първи път го виждам..

4

Xaxa

преди 5 месеца

Що за шизофрения - да управляваш и после да сочиш с пръст тези, които били управлявали, демек себе си. 6 месеца в НС ИТН подкрепяха всички антибългарски закони, мерки и решения включително медико-фашизма и бруталните наглости за тока, горивата и газа, довели до хипер инфлацията, а после видиш ли те горките "нямали нищо общо с това", ох живи да ги оплачеш, особено оня нapkoман "воеводата".

3

Този

преди 5 месеца

Не е ли от Амнести интернешанъл?