Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Общ преглед

"БСП за България" се регистрира за изборите на 2 октомври с 7000 подписа.

"Тръгваме към тези избори със самочувствие за добре свършена работа в редовното правителство. Благодарение на нас и на нашето участие в това правителство имаше мощна социална програма от 22 млрд. лева, която помогна на много семейства да преминат през тежката зима", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Бяхме фактор на стабилност, на сигурност и на диалогичност. Борихме се с корупцията, като спряхме рекета над фирмите, орязохме пипалата на онези фирми, които бяха обградили държавните предприятия и знаете резултата - първо място по индустриално производство в Европа, което е рекордно", добави още тя.

"Така че тръгваме със самочувствие за добре свършена работа и вярваме, че хората ще ни оценят по резултатите, които показахме. Имаме решения как да продължим от тук нататък, особено с кризата, която ни очаква през есента и зимата. Имаме четири работещи решения, с които гарантираме, че ще преведем България и народа си през следващите месеци", заяви Нинова. "Първото - ако ни дадете повече доверие и участие в следващия кабинет - налагане на мораториум на цената на газа, водата и парното за битовите потребители. Второ - сериозна компенсация на бизнеса за разликата в цените. Трето - продължение на социалната програма и четвърто - незабавни преговори с "Газпром".

"Знам какво ще последва сега като реакция", каза лидерът на БСП. "Веднага ще ни нападнат и ще кажат, че това не е възможно и ще предизвика катастрофа в държавата. Само да припомня, че това са мерки, които редовното правителство приложи при нарастващата цена на тока през зимата. Наложихме мораториум върху цената за битовите потребители и всички прогнози, че от това ще последва апокалипсис, не се случиха", обясни тя.

"Няма да правим коалиция с ГЕРБ и ДПС. Ще разговаряме за съставяне на правителство с тези, които са готови да продължим борбата срещу кражби, източване на пари. Искаме реална социална държава и по-срокойно през следващите месеци", допълни Нинова.  

Коментари Напиши коментар

137

пуйката

преди 3 месеца

И този път ще им е виновен президентът.Намериха да се заяждат с човек имащ десет пъти по-голяма подкрепа от тях и после пак той ще им е виновен.И за участието на Мая и за това на Стефан Янев и за почти всички останали,които в левия сектор.

136

БСП са гадове

преди 3 месеца

Уф, тези пък винаги имат решение за всичко. И винаги "решението" им е поредната катастрофа на държавата.

135

Някой си

преди 3 месеца

Нинова,нали ти си един от виновниците за тази криза.Не се напъвай ,видяхме какво можете.И аз имам решение за справяне с кризата ,като не гласувам за БСП,ПП и ДБ и нещата ще си дойдат на мястото.А пък ти тез 4 решения си ги заври някъде и да не излизат от там,че пази Боже.