Снимка: архив, БГНЕС

В Съединените щати през целия ден се наблюдаваше слаба избирателна активност във всичките 55 избирателни секции. Според междинни неофициални данни в секцията в българското посолство във Вашингтон са гласували около 320 души.

Смята се, че около 40 процента от гласовете са били подадени, след като вече бе ясна убедителната победа на Румен Радев и Илияна Йотова, предаде БНР.

Още по темата

Осемте избирателните секции в Чикаго отчитат значително по-нисък брой гласували от миналата неделя. По предварителни данни вероятно малко над 1600 души са упражнили правото си на глас. Твърде малък процент от близо 200-те хиляди българи, за които се предполага, че живеят тук.

В друг район на САЩ - Нова Англия, общо гласувалите по неофициални данни са около 596 спрямо 1021 от миналата неделя. За Бостън от 602 гласували на първия тур на 14 ноември сега са 322-ма, а общо за щата Масачузетс те са 469 - също почти наполовина по-малко.

Във всички избирателни секции и в района на Чикаго, и в Нова Англия преобладават гласовете за Румен Радев.

Според данни на ЦИК при обработени 99,82% от протоколите за Румен Радев са гласували 79,43% от нашите сънародници при 20,57% за Анастас Герджиков. За Радев са подали гласа си 3576 души, а за Герджиков - 926.

 

Коментари Напиши коментар

19

Не е честно!

преди 1 година

Не трябва да има двойно гражданство! Хората са направили своя избор, там си внасят данъците. Ние, които сме тук заработваме пенсиите и здравните осигуровки на родителите им, плащаме обучение и здравни и за децата им.

18

баба мара

преди 1 година

те са тука по икон причини и си вървят по пътя които са избрали докато всултаната са злобни хора впрегнати във волски каруци напуснаха българия теникога не са обичали българия гласуваха масово на парл избори в направихакорпорацията дпс трета полит сила а вчера не беше интересно и затова не гласуваха

17

Анонимен

преди 1 година

Всички гласували в Америка са дечица на комунистическите грабители от народа.