23-ти избирателен район в София се превърна в мястото с най-висока активност в цяла България.

Избирателната активност тук надхвърли 30%, а част от него е и вторият по големина квартал на столицата - "Младост". Сред популярните жители на квартала е актьорът Александър Дойнов, който няма обяснение защо тук гласоподавателите са били най-активни.

"Кварталът стана по-скъп, има всякакви неща, ама това да е причина да гласуват повече -  не знам!", коментира Дойнов пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Кв. "Младост" влезе в окото на бурята преди 5 години, когато издигнатият от ГЕРБ районен кмет д-р Цвета Авджиева подаде оставка след протести на граждани. Тогава жителите подкрепиха гражданския кандидат и борец срещу презастрояването Десислава Иванчева .

"Аз бях когато се събрахме пред общината да я правим кметица, сега какво е правила после не можем да разберем, дадоха ли и пари, не й ли дадоха…", каза Дойнов.

"Младост" е сред най-модерните и бързоразвиващи се квартали в София, тук е Бизнес парка и е предпочитано място за живеене от младите хора, които гласуват

Гражданската активност в този район продължава тенденцията от изборите две в едно преди седмица. И тогава 23-ти район стана национален рекордьор по активност.

Вижте повече в репортажа на Даниела Владимирова

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase