Снимка: БГНЕС

При ниска избирателна активност протича вотът в съседна Турция в пълен контраст с първия тур.

126 са секциите в страната, вниманието на всички този път е насочено към множеството наблюдатели – почти във всяка секция има представители на инициативен комитет, предаде БНР.

Още по темата
В двете секции в квартал Авджълар до 15 часа са гласували общо 300 души, значително по-малко в сравнение с предишния вот, като преди седмица техният брой беше около 400 само в една от тях - при това към 13.00 часа.

В повечето секции в района на Истанбул са гласували по около 50-60 души до ранния следобед. Масово избирателите тук са огорчени от дипломатическото напрежение между София и Анкара през изминалата седмица.

По информация на "Хоризонт" изселническите дружества в град Бурса налагат бойкот на вота – причината е напрежението между София и Анкара през последните седмици, протестите пред турското посолство и липсата на каквато и да е осъдителна реакция в България.

 

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 1 месец

Мустафата с перфектния български вече го няма на небосклона, каква да е анадолската активност...!?

21

Анонимен

преди 1 месец

Рашко Дамаджаната уплаши вота в Турция.

20

ХА-ХА-ХА-ХА-ХААААААА

преди 1 месец

Тия глави -Периодично ги Модернизират, последната модернизация беше преди три години, а Втората Нова Партида са Други -Ще Бомбардираме Китай и Иран -ако се наложи,Вие с Глупости ни занимавате -ХА-ХА-ХА-ХА-ХААА