Гласувах за президент, за по-добрия президент, но мога и да доуточня малко, като спазвам правилата на днешния ден: гласувах за опита, който е необходим на нашата страна в момента. Трябва да вземем мерки за ускорено развитие, за целта ни трябва доказан ръководител с опит, нямаме време за експерименти. Гласувах като министър на вътрешните работи и искам да победи онзи кандидат, за който няма съмнение за връзка с структури, които доста дълго време влияеха върху нашито обществено, икономическо и политическо развитие, и сега отново опитват да подкрепят кандидат, който те са издигнали за поста президент.

Това каза вътрешният министър в служебното правителство Бойко Рашков след като гласува и добави, че всички български граждани трябва да направят оценки и да вземат най-доброто решение. По думите му до момента няма сериозни нарушения на вота, има такива, които не заслужават да се тревожим за тях.

Той коментира и протестите на АМ „Марица“.

"Протести е имало и ще има, тъй като това е право на всеки гражданин, но ще се направи всичко възможно те да не пречат на изборния ден. Там, където има данни за нарушения, МВР ще се намеси. Не ми се иска в днешния изборен ден ние да имаме проблеми с недопускане на свободно движение по пътищата на страната, така че ще направим всичко възможно да решим този казус", допълни той.

Относно напрежение на ГККП „Капитан Андреево” той заяви следното: „Няма данни на границата с Турция да не се допускат автобуси. Имаше затруднение във влизането в страната преди дни. Този въпрос беше решен. Става въпрос за контрабанда и не само. Дали са пътували за избори или други цели, ще трябва да проверим”.

Той заяви, че не очаква ново напрежение по оста Анкара-София. „Проявявам разбиране към Турция. В добри отношения сме. Мисля, че след днешния ден нещата ще се успокоят”, обясни Рашков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase