Снимка: БГНЕС

Подаден е сигнал срещу лидер на партия за агитация в изборния ден, стана ясно по-рано днес. Оказа се, че сигналът е срещу бившия премиер Бойко Борисов.

Още по темата
След като упражни своя вот за президент, лидерът на ГЕРБ, заяви, че е гласувал срещу полицейщината и отправи остри критики към Румен Радев.

"Гласувах срещу това полицейско насилие, тази полицейщина, ден преди изборите и ден след дебата да влезе полиция в СУ. Това е резил! Още по-голям резил е Радев да остане президент. Той успя да ни скара със съседите ни. Сега се мразим със Скопие, мразим се с Алабания, ненавиждаме се с Турция. Резилът да говориш за право и върховенство на закона, да откриваш инициатива "Три морета", да ходиш на срещи на НАТО.

Аз съм учуден от мълчанието на Христо Иванов. Благодаря на европейските ни партньори. Това, което много ме плаши, е, че кандидатът за премиер Кирил Петков застава до този, който нарушава закона и твърди, че ако влезеш с армия в една държава, тя е твоя. Най-първата точка в НАТО е, че Крим е руски. Ще има тежка реакция срещу България. Поставя под тежък риск и България. Това е направил Румен Радев и онзи ден, и вчера", заяви Борисов.

Най-много, над 25 сигнала са били свързани с агитация от страна на Бойко Борисов в изборния ден, но ЦИК е постановила хипотеза на отхвърляне, защото не е постигнато необходимото мнозинство от две/трети от членовете на ЦИК, за да бъде установено нарушение, обясни Росица Матева. "За" - да се установи такова нарушение, са гласували 9 от членовете на ЦИК, а "против" - петима, уточни Цветозар Томов.


 

Коментари Напиши коментар

135

Алексей плаши Юнака

преди 1 година

Бойко Борисов имаше желание да се яви като кандидат на отминалите презиидентски избори, но се уплаши. Изглежда си е спомнил предупреждението на сегашния председател на българската федерация по карате Алексей Петров, бивш политзатворник по време на първото правителство на ГЕРБ, че той ще се яви на президентските избори, ако Борисов се осмели да направи това.

134

ля ля

преди 1 година

кой смее да глоби Бойко! само като кажеш Бойко и настръхват в администрацията - пък той си намери и друг от който да ги е страх също - па Бойко ама Рашков :) Рашков ще оправи нещата!

133

Малко за политика

преди 1 година

До Анонимен: "По силата на закона, няма правно основание да глобят Борисов". И защо? Това си беше агитация точно в деня на президентските избори. И докато Кирил Петков каза само за кого е гласувал, бат'ти Бойко приказва поне едно 2-3 минути и все политически спекулации срещу президента Радев. Това е чудо, невиждано досега, никога не се е случвал в деня на изборите. Ако Бойко не го глобят, и други ще започнат да го правят и ще кажат: "А защо Бойко Борисов не го глобиха". И ще бъдат прави.