Снимка: БГНЕС

Българските граждани ще излязат да гласуват в неделя и ще дадат своя глас за промяната. Това заяви пред bTV кандидатът за вицепрезидент Илияна Йотова. Тя коментира и дебата между кандидатите за президент Румен Радев и Анастас Герджиков, които в неделя ще се изправят един срещу друг на балотаж.

"В нашия опонент липсваше една думичка през цялото време. След многото други думи и емоционални отговори, които се опитваше да даде, липсваше думата "промяна". Тя няма как да не липсва, защото си кандидат на партия, която не иска промяна, няма как да я използваш", коментира Йотова.

Относно дипломатическото напрежение между България и Турция заради изборите у нас, Йотова каза: "Това, което направи МВнР беше най-нормалното нещо при такава ситуация, това е дипломатическа практика. Всяка една страна в подобна ситуация ще го направи" и добави, че през 2017 г. е имало остра реакция от Германия за турската предизборна кампания на федералната територия.

Според нея след разменените послания между София и Анкара, в неделя ще има нормално протичане на изборния ден.

По думите ѝ практиката с купения вот е типична за България, а вътрешният министър Бойко Рашков се опитва по всякакъв начин да се ограничи тази практика. "Да наричаш репресия, когато държавата иска да е на мястото си, е малко парадоксално и не бих съветвала никой да продължава в тази посока", каза Йотова.

Кандидатът за втори мандат като вицепрезидент заяви, че твърденията за хаос с машините за гласуване са се спукали като балон. Тя допълни, че чрез генерирането на скандали се е целяло да се постигне ниска избирателна активност. Йотова посочи, че не очаква по-малко хора да отидат до урните за балотажа.

Йотова обясни, че 93% от подкрепящите БСП са дали гласа си нея и Румен Радев на 14 ноември и очаква на втори тур този процент да бъде завишен. Според нея лидерът на социалистите в оставка Корнелия Нинова също ще застане зад тях.

"В описанието на ДПС, с което те призоваха избирателите си да гласуват, е г-н Герджиков. Малко преди това изявление имаше категорична позиция на г-н Латифов, че ще гласуват за двойката Герджиков-Митева. Йордан Цонев нямаше медийна изява, в която да не каже, че ще направи всичко на света, и ДПС респективно, да няма втори мандат на Румен Радев", заяви канидатът за вицепрезидент.

Коментари Напиши коментар

131

Анонимен

преди 5 месеца

Корупционерът борисов получава подкрепа само и единствено от тези, които са били замесени и облагодетелствани в чудовищната корупция, която е практикувал, или от абсолютно невежи. Записи на всички интервюта по разни медии, където се обясняват престъпленията му, се качват в ютюб и могат да се гледат повторно и анализират, стига да се интересува човек. Затова нито парламентарни, нито президентски избори ще спечели, а след смяната на прокурора го чака и затвор.

130

Анонимен

преди 5 месеца

Радев кога ще обясни за двата трудови договора, с които е назначил Д. Радева и "лоялното" си отношение към Узунов, за нарушението на конституцията и още, и още...

129

Анонимен

преди 5 месеца

Борисов и ГЕРБ крадоха от нас, а вие ни продадохте!!!