Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За балотажа в неделя има недостиг от 140 машини за гласуване в 23-ти Софийски избирателен район. Причината е, че устройствата са повредени, съобщиха от фирмата-доставчик „Сиела Норма“.

За да бъдат ремонтирани машините, фирмата поиска разрешение да внесе в склада свои принтери, но ЦИК отхвърли това искане и реши, че ще бъде намален броят на секциите с по две машини.

Така с 2 машини ще се гласува само в половината секции в 23-ти избирателен район.

В останалите СИК машините ще са по една.

В момента в 23-и МИР има 600 секции с машинно гласуване, от които 327 са с по 2 машини. Или, ако приемем, че над 389 избиратели – само там да има по две машини, това ще бъдат точно 187 секции, ще могат да бъдат снабдени с по две машини. Да изпратим писмо на „Сиела Норма“, с което да ги уведомим, че само за 187 секции да бъдат подготвени по две машини, да им изпратим списъка с тези секции, каза замесник-председателяj на ЦИК Емил Войнов,итиран от БНР.

ЦИК ще изиска информация от „Сиела Норма“ от какво естество са повредите по машините, което е причина да не стигнат устройствата. Комисията вече изпрати за балотажа в неделя 80 машини по-малко за секциите зад граница спрямо тези от вота две в едно, който отмина.  

Коментари Напиши коментар

31

Диана

преди 5 месеца

А защо ли нищо не се говори за онези машини, внесени за "резервни части"? Хем внесли "резервни части" хем сега не искат да ги изполазват! Абе...Има нещо гнило в Дания!...Веднага да се разследва,значи, с лупата!...И как ли така само в един микрорайон от цялата страна има развалени машини? И то не една или 2, а цели 140!...

30

Ха-ха

преди 5 месеца

Сека ще вадят от ония дето ги държаха "за части". Този път Радев си е опекъл работата. И 20-тия имот на Рашков се задава. Дано да е с повече тоалетни, че лай*ното е голямо!

29

Анонимен

преди 5 месеца

Мисля, че в неделя точно машините ще прецакат Фигуранта...