Снимка: БГНЕС

Отрязъци от контролни разписки за гласуване са открити в дома на кандидат народен представител, заяви на брифинг вътрешният министър Бойко Рашков.

Той допълни, че кандидатът за член на 47-мото Народно събрание е от Софийска област.

„Не съм проучил дали е избран от листата на една известна политическа партия. По сигнала е извършена проверка и в дома му са намерени редица следи от това престъпление - не само пари и списъци, а и контролни разписки от машината и финален протокол, за да може да докаже,че е гласувал ДПС”, каза той.

„Изправени сме пред множество престъпления против политическите права на гражданите”, каза Рашков.

Още по темата
„За предходните извънредни парламентарни избори установихме 91 случаи, в които образувахме досъдебни производства като престъпление против изборните права на гражданите. Нито през юли, нито сега твърдим, че сме успели да противодействаме на всички престъпления. Сега за първия тур на изборите се оказа, че постигнахме „рекорд”, защото установените случаи, по които ние и прокуратурата сме приели, че има данни за започване на досъдебно производство против правата на гражданите, делата вече са 122. Това е сериозен ръст”, допълни вътрешният министър.

„Нямаме право да бъдем оптимисти, че след като сме предприели действия ние сме елиминирали това уродливо явление у нас - политиците да си купуват с пари местата в парламента. Не сме решили този въпрос, той остава и аз вбъдеще. Ще продължим да водим битка срещу този вид престъпност у нас. Тя не се различава по същност от която и да е друга у нас. Дълбоко убедени сме, че трябва да водим тази битка”, заключи Рашков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase