Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общ преглед
336 ще са машините за гласуване за втория тур на президентските избори за чужбина и те вече са изпратени за секциите зад граница. Това обяви говорителят на Централната избирателна комисия Росица Матева при посещение на склада, в който се съхраняват устройствата и върви подготовката за разпращането им за страната.

"С тези машини е гласувано на 14 ноември и до края на деня те ще бъдат подготвени за гласуване в софийските избирателни секции. За машините за страната вече почти е приключила и утре ще тръгнат. В 12:30 тръгва първият камион за най-отдалечените места. на всяка машина има поставен етикет с мястото, адреса на секцията, номера на секцията и номера на машината. По този начин се устонявава коя секция за коя машина е", каза още Матева.

До края на днешния ден ЦИК ще трябва да реши дали да плати логистиката на машинния вот от изборите в неделя, предаде БНР.

В публични изяви от последните дни управителят на фирмата "Сиела Норма" Веселин Тодоров предупреди, че, ако няма превод на пари до края на днешния ден, ще поиска от ЦИК разтрогване на договора.

Това поставя под риск машинния вот на балотажа за президент и вицепрезидент тази неделя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар