Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общ преглед
336 ще са машините за гласуване за втория тур на президентските избори за чужбина и те вече са изпратени за секциите зад граница. Това обяви говорителят на Централната избирателна комисия Росица Матева при посещение на склада, в който се съхраняват устройствата и върви подготовката за разпращането им за страната.

"С тези машини е гласувано на 14 ноември и до края на деня те ще бъдат подготвени за гласуване в софийските избирателни секции. За машините за страната вече почти е приключила и утре ще тръгнат. В 12:30 тръгва първият камион за най-отдалечените места. на всяка машина има поставен етикет с мястото, адреса на секцията, номера на секцията и номера на машината. По този начин се устонявава коя секция за коя машина е", каза още Матева.

До края на днешния ден ЦИК ще трябва да реши дали да плати логистиката на машинния вот от изборите в неделя, предаде БНР.

В публични изяви от последните дни управителят на фирмата "Сиела Норма" Веселин Тодоров предупреди, че, ако няма превод на пари до края на днешния ден, ще поиска от ЦИК разтрогване на договора.

Това поставя под риск машинния вот на балотажа за президент и вицепрезидент тази неделя.

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 2 месеца

Г-да от ГЕРБ и ЦИК, ако имате опасения, че Сиела норма по указание на служебния кабинет променя софтуера на отделни машини с цел ПП, а сега РР да спечели изискайте Сиела да ви демонстрира 0,1-1% извадка от подготвените за изборите машини с цел проверка на софтуера на машините вместо да карате хората от СИК да броят като улави разпечатките от изборите. Да напомня, че Сиела е предала на ЦИК електронния ключ на софтуера и без него МГл не могат да се пренастроят.Другите машини са запечатани.

6

Анонимен

преди 2 месеца

Социолозите първо да питат машините кой с колко води.

5

Чорап

преди 2 месеца

Машините са готови, гласовете са въведени, разписките разпечатани, всичко е точно! Сега чакаме да мине и изборният ден за пред простолюдието.