Между 200 и 300 машини трябва да бъдат поправени за балотажа на президентските избори тази неделя. 
 
"77 машини са се развалили поради нелеки проблеми и ще бъдат ремонтирани или заменяни. От предишните избори има малко под 200 и така стигаме до порядъка 250-260", съобщи изпълнителният директор на "Сиела Норма" Веселин Тодоров в ефира Bulgaria ON AIR.
 
Според него е нормално около 2% от машините да се развалят, като от общо 12 хил. машини в експлоатация това прави около 200 развалени машини.
 
"Ние всъщност имаме 0,7%, което е най-добро постижение в света на подобен тип устройства. Докато в други държави ги заменят в секциите, ние ги спираме и минаваме на хартия. Няма да ги поправяме в деня на изборите", заяви Тодоров.
 
"Те ще влязат в действие след изборите. Част можем да ги експортираме обратно или да ги изпратим към други държави. Машините бяха и за презентационни цели, но не можахме да ги покажем на албанците на живо, но пък показахме как се правят избори", посочи той.
 
Резервните машини са изцяло разход на "Сиела Норма", стана ясно от думите му.
 
"Трябва да сме най-глупавите хора на света, за да правим ненужни разходи. Много по-евтино излизат целите машини, отколкото на части", изтъкна Тодоров.
 
"Правим всичко възможно и трябва да се справим. Ако не се справим до петък на обяд, трябва да се справим през нощта и ранните часове на събота. Работи се наистина денонощно", увери шефът на "Сиела Норма".
 
В бъдеще може да има и машини в секциите за идентификация на избирателя. "Но това ще отнеме време", отбеляза Тодоров.
 
Гледайте целия разговор във видеото.

Коментари Напиши коментар