Вълна от оставки на партийни лидери се образува след изборите на 14 ноември. Днес лидерът на БСП Корнелия Нинова хвърли оставка след тежките за левицата изборни резултати.

"Нормално е да подаде оставка, тя губи над 100 000 избиратели. Това са трети избори, в които резултатите падат. Решението ѝ е естествено от морална и политическа гледна точка. Тя не даваше публична гласност на вътрешнопартийната битка срещу нея от последните 2 години. Опитваше се да я пакетира под шапката на това, че не бива да се изнася мръсното бельо навън, но го показа. Тепърва ще чуем много истини за БСП", коментира журналистът Валерия Велева в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата
Според нея Радев има голяма роля за обезкървяването на левицата.

"Президентската партия "Продължаваме промяната" работеше срещу БСП. Месец преди изборите, под шапката на Радев, се появи един политически проект, всичко това под благословията на служебния кабинет. Лошото е, че вече е много късно за онова, което Нинова ще каже. Трябваше да говори, когато излезе юмрукът. Закъснялата истина си има цена, ще я платят БСП, Нинова и страната. Една разбита партийна система означава идването на авторитарен режим", заяви още журналистът.

Политологът доц. Стойчо Стойчо подчерта приноса на Румен Радев за ниската избирателна активност.

"Машинното гласуване, което беше тест за дигитални умения, стресна много хора и те не отидоха да гласуват. Радев казва, че демокрацията била победила, но това звучи странно на фона на рекордно ниската избирателна активност. Това е човек, който еднолично управлява България от пролетта досега. Като граждани трябва да се замислим цялата тази работа не води ли до една различна реалност, с подобни лозунги пред 30-те години дойдоха едни управления", подчерта доц. Стойчев пред Bulgaria ON AIR.

И Валерия Велева определи Радев като човека, държащ еднолично властта в юмрука си. А "Продължаваме промяната" - като неговия инструмент.

"Не може заради един човек да разрушим цялата къща, в момента се разрушава къщата на държавността. И който го каже, бива тричан. Кирил Петков каза, че ни е важен бизнесът. Но всъщност е важно пътят до Скопие да минава през зачитане на историята, без минало няма значение накъде ще вървят полетите", анализира Велева заявките на Кирил Петков.

И определи вижданията му за управление като "черни дупки в мислите му".

Доц. Стойчев пък посочи, че не вижда скорошно стабилно управление.

"Няма да има мнозинство, което да стъпва на принципна основа. Досега всички се обединяваха в името на махането на ГЕРБ. Имаше прегръдки през годините, които не дадоха резултат. Партиите на промяната махнаха себе си, изчегъртаха се сами. Станаха носни кърпички за еднократна употреба в ръцете на Румен Радев", добави политологът.

Коментари Напиши коментар

52

И СЛЕД РАДЕВ....

преди 8 месеца

...... ЩЕ ИМА ГЕРБЕРИ. В БЪЛГАРИЯ...ХАХАХААА ....ДИКТАТУРИТЕ НЯМАТ ДЪЛАГ. ЖИВОТ----ТЕ ВИНАГИ.СА ВРЕМЕННИ..!!!!

51

СМЕХ....

преди 8 месеца

ДС/ЗАДКУЛИСИЕТО В. КОМИТЕТА НА РАДЕВ---ВКАРВА ПУТИНСКИ КАПИТАЛИЗЪМ С КАНАДСКИ СРЕДСТВА. И АМЕРИКАНСКИ ПАРИ.... /НО простотията не го схваща/.... И ТОВА Е ПО-ДОБРЕ. ЗА ГЕРБ!!!!.... КРАХА НА РАДЕВ Е НЕИЗБЕЖЕН.... СЛЕД НЕГО СМЕ НИЕ!!!!

50

добре

преди 8 месеца

Оставка - разбирам , но ако Румен Радев не предложи Корнелия Нинова за премиер , ще,загуби много гласове и не само от социалистите. Това , че Кирил Петков се самопредлага за премиер , не би трябвало да е решаващ аргумент. Той е предприемач и няма никакъв ръководителски опит. Нинова е най-подготвена за тази позиция. Не ни интересува мнението на външни сили, настояващи за разрушаване на социалната партия. Ние българите решаваме . Елена Йончева се изходи върху името си. Йотова подобно.