Снимка: БГНЕС

Постигнахме главната си цел да има балотаж, не сме доволни, че разликата продължава да е голяма. Тези 25 процента могат да се преодолеят. Това каза пред БНТ кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков, издигнат от Инициативен комитет.

По думите му това е мажоритарен избор и трябва да се сравнят качествата за президент.

"Аз не познавам господин Карадайъ и никога не съм го виждам, това твърдение е лъжа и е абсурдно. Бих се видял с всяка политическа сила, която ни предложи подкрепа", допълни проф. Анастас Герджиков.

Той призова Румен Радев да покаже текста за съдебната реформа, която предлага, особено тази част, засягаща правата на президента.

"Зеленият сертификат не трябваше да се въвежда прибързано и изведнъж, той принуждава хората да се ваксинират, което е проблем. Очевидно е, че промяна трябва да има. Всички хора са убедени, че г-н Радев е начело на тази промяна, което не е така. Ако не успея на балотажа в неделя, ще се върна като преподавател в Софийския университет, дали ще се върна като ректор е отделна тема, това ще се обсъди в университета", добави проф. Анастас Герджиков.

Той определи идеята, че защитава партийни интереси в университета като "абсурдна".

"Телевизия "Алма Матер" никога не е съществувала. Това може да се случи, ако се намерят средства. За момента тя е едно учебно студио", уточни проф. Анастас Герджиков.

Според него ролята на президента за съставяне на кабинет е важна.

"Аз познавам Кирил Петков, смятам че е чудесен човек, ентусиазиран и амбициран. надявам се, че ще бъде успешен премиер, ако бъде избран. Говори се, че дебатът с г-н Радев ще се състои в четвъртък, надявам се да се състои, това е важно. Оптимист съм, реалистичното ми очакване е, че в неделя имаме голям шанс", каза още проф. Анастас Герджиков.

Коментари Напиши коментар

113

Емилия

преди 5 месеца

Гербаджийски и Депесарка ***! Трябваха ми две минути да ти чуя мляскането, за да разбера ,че си лъжец и мошенник! А , оная фатмачка само се зъбохили и мига на парцали! Отврат!

112

Студентка

преди 5 месеца

Не гледай Радев ,няма да го стигнеш скоро! Кажи за Финансовите далавери в Алма матер , за Башар Рахал и малката К....ва!

111

ректор на университе

преди 5 месеца

Два мерцедеса карам, сто гаджета сменявам.Никога на сухо не оставам!Два мерцедеса карам с тях всички задминавамНикога на сухо не оставам!След кратко време почнах да си пускам аз ръката.Съвсем случайно, може би, й бръкнах под полата.Но тя ми каза: Спирай, тука, искала да слезе.А мислех си късметът пак ще ми излезе!