Снимка: БГНЕС

"Продължаваме промяната" успяха да консолидират протестния вот, разпилян през април и юли.

Второто обстоятелство, което надигна вълната на ПП, е усещането, че те са по-консенсусни за съставяне на правителство, коментира пред БНР Евелина Славкова, социолог от изследователски център "Тренд".

Очаквам да има редовен кабинет, въпросът е какво се случва, след като седнат на масата за преговори заради многото червени линии. Когато видим конфигурацията на кабинета, тогава можем да правим изводи дали това правителство ще има потенциал да изкара мандата си", посочи тя.

По думите й четири много различни по своя характер политически формации ще трябва да се обединят около не една или две теми.

Моментната картина на общественото мнение по отношение на президентските избори не се различаваше от резултатите, разминаванията са при проучванията за парламентарните избори и резултатите от тях. Социологията има два сериозни провала - по времето на НДСВ и сега. Не успяхме да хванем сериозна вълна. Тази вълна, която ПП успя да вдигне, се наблюдава в последната седмица. И не малък процент от хората решават да гласуват в последната седмици, дори в деня на изборите, обясни Славкова.

Коментари Напиши коментар

272

Анонимен

преди 1 месец

219Не е напуснала Райфаизенбанк ми..зернико, купена е от ОББ, ще бъдат една банка, нещо като герп+дпс, да ме разбереш правилно

271

Анонимен

преди 1 месец

герберу..нгелите цъкат минуси на Радев, ами то само това им остана....а и русите остриета на баце , да не започваме а вицовете за блондинките

270

Анонимен

преди 1 месец

До 284По-добре млад човек, какво като е Ицо Хазарта, все по- добре от м..афиота бок.о ти..квуня